Centrum voor lokale geschiedenis

Het Centrum Lokale Geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde is het documentatiecentrum van de gemeente.

U zult er oude of recente documenten vinden (+ dan 650 kartons archieven, kaarten en plannen van de gemeente, berichten, krantenartikelen…), publicaties (boeken, syllabussen, tijdschriften monografieën, …) en een belangrijke fototheek van méér dan 15000 briefkaarten, foto's en andere iconografische documenten, allemaal gedigitaliseerd.

Het Centrum Lokale Geschiedenis die dit centrum beheerd werd door de gemeente in 2005 gecreëerd met het doel de geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde te verzamelen, valoriseren, te behouden, en over te brengen. Het maakt deel uit van de dienst Cultuur.

Het Centrum Lokale Geschiedenis organiseert tentoonstellingen, animaties, creëert balladen en helpt u in uw onderzoeken.

Het Centrum Lokale Geschiedenis werkt in samenwerking met de verenigingen van de gemeente die zich met in geschiedenis en geheugen verdiepen.

De filosofie van Het Centrum Lokale Geschiedenis is op de uitwisseling gebaseerd.

Aarzelt dus niet om de deur van zijn documentatiecentrum open te duwen en waarom niet om ons te laten genieten van uw herinneringen of uw archieven.

Centrum Lokale Geschiedenis van Watermaal-Bosvoorde
La Source, Hertogendreef, 2-1170 Brussel
02/672 77 34
tilia@wb1170.brussels

Ter gelegenheid van "100 jaar Oorlog 14-18" hebben de Espace Mémoire en Mémoire Vive vzw een geluidsballade gemaakt om te downloaden op uw Smartphone en een DVD.
Voeg het logo, de zin, de advertentie en de omslag (+ filmfragment?) toe.

Verenigingen die met Het Centrum Lokale Geschiedenis samenwerken:

  • Mémoire Vive: VZW dat het geheugen van het verleden laat heropleven door met behulp van een videocamera de herinneringen en levensverhalen van onze ouderen te verzamelen. De website: www.memoire-vive.be. Mémoire Vive hangt af van VZW "vivre chez soi",  Weigéliasdreef 36,1170 Watermaal-Bosvoorde, Tel.: 02.660.58.71 http://www.vivrechezsoi.be/
  • Hisciwab: Geschiedenis en wetenschappen in Watermaal-Bosvoorde: vereniging die ten doel heeft de organisatie, de begeleiding van elke wetenschappelijke, historische, van onderzoek, permanente opvoeding of wetenschappelijke vulgarisatie activiteit die kunnen bijdragen tot de kennis van Watermaal-Bosvoorde. Publiceert een periodiek „Kronieken van Watermaal-Bosvoorde”. Charles Michielslaan, 178/28, 1170 Brussel, T. 02.672.29.72