Het Visitor Center van Tuinwijk

De Tuinwijk Le Logis en Floréal, die meer dan honderd jaar geleden ontstonden, behoren tot de grootste tuinstedencomplexen van Europa.

Ze zijn geklasseerd als erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en belichamen een heel deel van de architecturale en sociale geschiedenis van België in de jaren 1920.

Kronkelende steegjes, huizen in cottagestijl omgeven door een weelderige vegetatie, een labyrint van paden die tussen de tuinen door lopen en in het hart van de blokken leiden naar met bomen beplante gazons, gebouwen met modernistische architectuur of geïnspireerd op de Amsterdamse School. Wandelen door de Tuinsteden is het ontdekken van een behouden omgeving, waar het leven goed is en die regelmatig gebruikt wordt als decor voor de bioscoop.

Het Visitor Center*, opgericht en beheerd door inwoners die begaan zijn met de ontwikkeling van het erfgoed waarin zij leven, is een ruimte die gewijd is aan de Tuinsteden, Le Logis en Floréal. Het is een gezellige plek waar u zich kunt ontspannen en elkaar kunt ontmoeten bij een kopje thee of koffie.

Er zijn publicaties over de Tuinsteden en memorabilia verkrijgbaar, er worden tijdelijke tentoonstellingen, concerten en rondleidingen georganiseerd, en er is een wandelgids (5€) beschikbaar in drie talen (Frans, Nederlands en Engels). De gids nodigt u uit om de Tuinsteden te voet te ontdekken alsof u begeleid wordt door een persoonlijke gids. Onderweg wordt halt gehouden met uitvoerig commentaar op de architectuur, het landschap en de geschiedenis van deze unieke plek.

Meer info ?

Openingstijden: elke zondagmiddag geopend van 14u tot 17u (behalve de zondagen 09/04, 28/05 en 04/06)

Adres: place Joseph Wauters 4

Toegang:

  • Metro lijn 5 (richting Herrmann Debroux) : station Demey
  • Tram 8 : halte Parc Seny
  • Bus 41 : halte Aartshertogen

Contact: 02.673.84.21 - lescompagnonsdefloreal@hotmail.com

*Een initiatief van de Compagnons du quartier Floréal - Facebook