Dienst Leefmilieu

Hooghuis (1ste verdieping) - A. Gilsonplein 2
T. 02.674.74.32. 
leefmilieu@wb1170.brussels

De vrije toegang tot het onthaal is open voor het publiek  in het Hooghuis om  inlichtingen te bekomen of om vergunningsaanvragen in te dienen. Het onthaal is toegankelijk op maandag van 9u30 tot 12u en van 13u30  tot 15u30 (in juli-augustus : van 8u30 tot 13u).

De raadpleging van de aanvraagsdossieren onderworpen aan een openbaar onderzoek vindt plaats alleen op afspraak te maken per telefoon op 02/674 74 32 of per e-mail : milieu@wb1170.brussels

De dienst Leefmilieu onderzoekt de aanvragen voor milieuvergunningen, organiseert openbare onderzoeken en neemt deel aan de overlegcomités in het geval van gemengde vergunningen. Het adviseert en informeert burgers en bedrijven over geclassificeerde faciliteiten. Hij is verantwoordelijk voor milieucontrole en overtredingen. Het vergroot het bewustzijn van de burgers van de noodzaak om het milieu te beschermen en organiseert acties om dit te bereiken. Zij brengt adviezen uit in het kader van regionale projecten en raadplegingen en neemt deel aan de voorbereiding van regionale en gemeentelijke milieuprojecten.

Onthaal - Diverse inlichtingen – Tips

Onderzoek van de aanvragen tot stedenbouwkundige vergunningen:

  • Exploitatie van installaties met een risico op overlast (lawaai, afval, lucht- en watervervuiling)
  • Beheer van de klachten inzake milieu (lawaai, geur, lucht dat in het buitenmilieu terechtkomt, …)

 

Dienst Leefmilieu