Herhalingsdosis voor Brusselse 65-plussers

Brusselaars van 65 jaar en ouder kunnen, als ze dat willen, een herhalingsdosis krijgen om nog beter beschermd te zijn tegen ernstige vormen van Covid-19 (coronavirus).
Hetzelfde geldt voor personen vanaf 12 jaar met verminderde immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of behandeling.

In de praktijk zullen deze mensen zo nog voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun herhalingsprik.

Ze kunnen echter al sinds vanaf nu naar een vaccinatiepunt naar keuze gaan om hun herhalingsdosis te ontvangen, op vertoon van hun identiteitskaart.

WELK VACCIN ?

Voor de herhalingsvaccinatie wordt altijd een mRNA-vaccin (Moderna of Pfizer) gebruikt, ongeacht het eerder ontvangen vaccin.

U kan best vooraf nagaan welk vaccin er op welke locatie wordt toegediend, zodat u er zeker van bent dat op uw gekozen locatie de vaccins van Pfizer of Moderna worden aangeboden.

MOBILITEITSOPLOSSING VOOR MENSEN MET BEPERKTE MOBILITEIT ?

Nog nu biedt de Gemeente Watermaal-Bosvoorde haar inwoners een gratis taxisysteem aan, vergelijkbaar met het systeem dat gedurende de lente 2021 voor de eerste dosissen werd gebruikt.

Wie kan van dit vervoer kunnen profiteren? Mensen met beperkte mobiliteit die:

  • In Watermaal-Bosvoorde gedomicilieerd en daar woonachtig zijn (adres waar de taxi wordt afgehaald = woonadres en terugkeeradres).
  • Geen voertuig hebben dat ze zelfstandig kunnen gebruiken.
  • Niet vervoerd kunnen worden door een lid van hun naaste omgeving.
  • Niet in staat zijn om het openbaar vervoer te gebruiken.

Welke zijn de modaliteiten om over een transport te kunnen genieten?

  • U moet voorafgaandelijk een afspraak beleggen met het vaccinatiecentrum van uw keuze via het Gewestelijke callcenter (02/214.19.19) of via het Brusselse inschrijvingsplatform (https://bruvax.brussels.doctena.be) als u nog geen uitnodiging heeft gekregen.
  • Om een taxi te reserveren moet U het « Vervoer vaccinatie » callcenter contacteren op : 04/349.45.65. Dit callcenter zal nakijken of U effectief in aanmerking komt voor deze gemeentelijke tussenkomst.
  • Voor administratieve redenen is er tussen de aanvraag om over een taxi te kunnen beschikken en de eigenlijke afspraak tot vaccinatie minimum 48 uur nodig.

Door beroep te doen op het callcenter bent u het er mee eens dat wij uw gegevens doorspelen aan het taxibedrijf dat er zich er toe verbonden heeft deze gegevens niet door te spelen aan derden of voor commerciële doeleinden te gebruiken.  De gegevens worden enkel gebruikt voor de missie die de Gemeente hen toevertrouwde.